AGENDA

Middletown Police Advisory Board Meeting Monday, August 16, 2021 Town Hall Council Chambers, 19 W. Green St., Middletown

7 p.m.

7:00PM – 7:03 PM (3 Min)	Welcome & Attendance	Bin-Yusif
7:03 PM – 7:05 PM (2 Min)	Approval of Agenda and Minutes of Last Mtg	Bin-Yusif
7:05 PM – 7:10 PM (5 Min)	Chair's Report 1. Quarterly Report Update	Bin-Yusif
7:10 PM – 7:30 PM (20 Min)	 Sub-Committee Chair Reports 1. Police Report Evaluation a. Chair Harpe 2. Community Connections a. Chair Carwell 3. Research a. Chair Mitchell 	Committee Chairs
7:30 PM – 7:50 PM (20 Min)	Police Report – Chief Texter / Representative (Detailed Breakdown) 1. Community Trends 2. Crime / Incident Statistics	Chief / Representative
7:50 PM – 8:10 PM (20 Min)	Old Business 1. PAL / Recreation Center a. Planning for Summer 2022 2. Increasing the Police Department Size a. Recruiting b. Hiring Practices 3. 911 Call Center a. What have we learned thus far 4. MPAB Summer Workshop a. Date	All

8:10 PM – 8:20 PM (10 Min)	New Business	Bin-Yusif
、 <i>,</i>	 Non-Emergency Call Number Use a. What information is requested from the caller? b. Additional Discussion Community Event Support a. Date: Saturday 9/11/2021 b. Time: TBD c. Sponsored by Rep Rae Moore d. Survey Development e. Need Volunteers i. Grill ii. Hand-out Food iii. Info Hand-out iv. Conduct survey 	
8:20 PM – 8:22 PM (2 Min)	Announcements 1. Next Meeting 9-20-2021	All
8:22 PM – 8:30 PM (8 Min)	Public Comments and Questions	All
8:30 PM	Meeting Close-out & Adjournment	All